Nu interpreta nimic in modul personal !
Nimic din ce face ceilalti nu are vreo legatura cu tine.
Tot ce spun si fac ei este o proiectie a propriei lor realitati subiective.
Daca vei deveni imun la opiniile si la actiunile celorlalti oameni, nu vei mai fi victima unei suferinte inutile.
Legea oglindirii este tehnic vorbind o lege a rezonantei, deoarece creeaza situatii si persoane in legatura persoane intre care exista afinitati. Astfel spus, persoanele care vibreaza pe aceeasi lungime de unda, indiferent daca sunt constiente sau nu, se atrag una pe cealalta.
Uneori atractia inconstienta este repolarizata in constient ca respingere, dar asta nu trebuie sa ne induca in eroare.
Tot ce se intampla e tesut in laboratoarele inconstientului si are un sense pe care il numesc spiritual: sa ne cunoastem , sa ne ascultam pe deplin si sa ne manifestam creator potentialul.
Nu cred ca exista vreun suflet care sa nu tanjeasca dupa aceasta implinire, singura diferenta fiind ca, in cazul unora, acest dor este inca plapand sau impreceptibil. Astfel, vulnerabilitatea pe care nu ti-o accepti nu o vei accepta nici in exterior.
Blandetea pe care ti-o reprimi o vei respinge si in afara ta. Nevoile pe care le condamni la tine le vei condamna si la altii. Inainte de a ironiza sau de a condamana o persoana , reflecteaza putin. Nu este decat un mesager prin care universul te instiinteaza de stadiul la care te afli. Universul te instiinteaza prin acel mesager de stadiul la care le afli in ceea ce priveste cunoasterea pripriei tale persoane. Cu alte cuvinte, responsabilitatea pentru nivelul tau de evolutie iti apartine.
A trai constient de acest adevar interior este de natura sa modifice radical atitudinile fata de semenii tai, in sensul de a renunta la a-i judeca pentru ceea ce sunt, din moment ce si tu ai fost asa, esti sau urmeaza sa fii.
A invata sa –i iubesti cu dragiste si intelegere pe cei care te inconjoara este echivalent cu a invatat sa te iubesti pe tine insusi, deoarece ei nu fac decat sa te reflecte. Poate iti este imposibil sa admiti o astfel de viziune. Este mult mai usor sa-l urasti pe cel care te raneste, sa-l detesti pe cel care ii face sa sufere pe cei dragi, sa fii intolerant cu prostituatele sau tiganii. Dar nu te-ai intrebat vreodata daca nu cumva tot ceea ce se intamplat are un sens util, anume de a-ti deschide inima spre iubire?Si cum vei lasa iubirea sa infloreasca in inima ta daca vei continua sa respingi aspecte din tine insuti, parti ale personalitatii tale pe care ai fost invatat sa le devalorizezei inainte de a le cunoaste?
Tot ceea ce respingi in tine insuti, universul ca recrea in afara ta, pentru a-ti atrage atentia. Lumea va continua sa oglindeasca ceea ce refuzi sa oglindeasca ceea ce refuzi sa accepti si sa transformi la tine insuti, pana in clipa cand vei restabili contractul cu partile negate sau necunoscute ale fiintei tale.
Compasiunea si dragostea pentru parti vulnerabile sau primitive din personalitatea ta, o data devenite stabile, se vor revarsa spontan asupra aspectelor corespondente din ceilalti. Altfel, nu poti ajuta un om sa-si depaseasca greselile aratandu-i vinovatia. Nu-l vei stimula sa se schimbe evidetiindu-i „rautatea” si pedesind-o cu aprime. Nu-l vei incuraja copmarandu-l cu cei „buni” si nu ii vei oferi un model superior actionand impins de resentimente si cruzime. O asemenea actiune nu face deact sa arate pulsimile pe care fapta lui le a trzit in tine, pulsiuni pentru care tu esti responsabil, nu el. Desi pare greu de crezut, dusmanul este prietenul nostru.
El nu oglindeste cele mai adanci frici sau neputinte, stimulandu-ne sa ne asumam responsabilitatea pentru ele. Inaimicul inversunat este doar un ecran de proiectie pentru demonii pe care ii constii, dar pe care inca nu ai invatat sa ii iubesti.
Cei din exterior nu fac decat sa-i reflecte si vor disparea ca prin farmesc atunci cand razboiul cu demonii interiori inceteaza. Nu uita ca diavolul este un inger cazut. De ce anume crezi ca are nevoie pentru a se inalta decat nu de acceptarea si dragostea ta? Iubeste-ti dusmanul. Dusmanii sunt mai intai inauntrul tau.
Informatia este preluat dintr-o prezentare power point scris de rain2rden@yahoo.com
Saturday, July 16, 2011
Wednesday, July 6, 2011
Dialog prin ,,Zid'' cu Cristian Bodnărescu
Pe la mijlocul lunii februarie a.c., am primit prin poşta electronică un mesaj care mi-a atras atenţia. Vi-l prezint mai jos.
Bună ziua,
Suntem încântaţi să vă anunţăm relansarea trustului „Zidul". Dacă sunteţi interesaţi de: cultură, rock, spiritualitate, psihologie sau medicină naturistă vă invităm să accesaţi site-urile noastre: Ziarul „Zidul" (www.ziarulzidul.ro) şi Radio „Zidul" ( www.radiozidul.ro). Dacă doriţi să vă abonaţi la newsletter-ul nostru faceţi clic pe „subscribe" şi creaţi un cont atât la Ziarul „Zidul" cât şi la Radio „Zidul" (ambele în partea dreaptă a paginii de web). ID-ul de Yahoo Messenger este „radiozidul". Vă mulţumim şi vă aşteptăm alături de noi în anii ce vor urma.
Toata consideratia,
Echipa Zidul
Am accesat adresele de web recomandate de Echipa „Zidul" şi am aflat foarte multe lucruri interesante. Apoi l-am contactat pe domnul Cristian Bodnărescu, l-am felicitat pentru proiectul „Zidul" şi i-am cerut un interviu. Mi-a răspuns la întrebări cu eleganţă şi promptitudine:
George ROCA: Domnule Bodnărescu, cine sunteţi dumeavoastră şi ce reprezintă trustul „Zidul"? Cine face parte din echipa redacţională?
Cristian BODNĂRESCU: Echipa trustului „Zidul" se prezintă în următoarea componenţă: Delia Palade, psihologul redacţiei, redactorii Livia Popescu, editorul cultural Adina Gabriela Mustaţa, editorul artistic Cristina Lauric, corespondentul literar Silvia Katz Ianasi şi editorul corector al ziarului, Fabiola Colţ. Eu, Cristian Bodnărescu, sunt redactorul şef şi fondatorul trustului „Zidul". Echipa mai are un medic de gardă. Suntem o echipă a cărei membri au mai cochetat cu radioul, având o pasiune pentru aşa ceva. Spre exemplu, doamna Livia Popescu a fost reporter la postul „Radio Vacanţa Copiilor" şi eu realizator de emisiuni în cadrul Radiodifuziunii Române. Tot ceea ce facem este din pasiune pentru cultură şi românism.
George ROCA: De ce „Zidul"?
Cristian BODNĂRESCU: La asta m-am gândit acum un an, când lua fiinţă ziarul „Zidul". Ideea metaforică de „zid" are conotaţie bipolară pentru mine. Analizând „zidul" dintr-o parte, el poate simboliza tot ce s-a adunat negativ în societatea românească de tip postcomunist. Democraţia prost înţeleasă şi aplicată, ignoranţa maselor, promovarea subculturii şi a mediocrităţii... reprezintă un zid care trebuie dărâmat pentru a putea întrezări lumina pală a adevărului, a cunoaşterii, a valorii şi a ceea ce este frumos, pentru noi. Gândindu-ne la cealaltă perspectivă, putem zări zidirea şi consolidarea unui zid a culturii şi spiritualităţii româneşti, o arhitectură care să ne ocrotească de furia spălării creierului.
George ROCA: Obiective?
Cristian BODNĂRESCU: Obiectivul principal este promovarea culturii şi a spiritualităţii prin mai multe metode. Psihologul redacţiei, doamna Delia Palade ne bucură cu o analiză bilunară asupra psihicului uman, doamna Livia Popescu ne uimeşte prin analize asupra spiritualităţii, a energiilor din Univers, a scopului nostru existenţial. Livia Popescu subliniază simbioza trup-suflet, ea fiind practicant avansat de arte marţiale. Doamna Adina Gabriela Mustaţa ne asigura rubrica de analiză şi critică literară săptămânal, iar doamna Silvia Katz îmi trimite texte literare săptămânal, în preimera pentru ziarul Zidul. Eu, Cristian Bodnărescu vă invit în fiecare miercuri şi joi seară la o incursiune în istoria rock-ului şi a spiritualităţii româneşti, invocând momentele de glorie dar şi cele omniprezente care ne definesc ca şi neam. Vom avea talk show-uri cu diferite personalităţi, doar pentru Radio „Zidul". Obiectivul nostru este de a unifica românii din toate colţurile lumii şi de a-i îndemna la a-şi aduce aportul, fiecare zidind câte o cărămidă pentru cultura românească.
George ROCA: Vorbiţi-mi despre istoricul trustului „Zidul".
Cristian BODNĂRESCU: Am fondat ziarul cu acelaşi nume în noiembrie 2009, însă rubricile care au figurat au o istorie mai veche. Rubrica şi emisiunea „Eroii rock-ului" a fost fondată în anul 2002, iar „Spiritualitate românească" în 2003, integrându-le pe amândouă şi în grila Radiodifuziunii Române. În preajma trecerii dintre ani, 2003-2004 am obţinut un premiu naţional al presei după publicarea articolului „CARGO - şi focul se aprinde", împreună cu echipa. Am analizat trupa din perspectivă muzicală, societal şi cultural, axându-mă pe rolul ei la Revoluţia din 1989. O analiză axată pe fenomenul rock, societate şi religie mai este gravată şi în articolul „Rock-ul şi religia". Chiar dacă este un articol de dimensiuni medii, de presă, pentru relaizarea lui au fost necesari mulţi ani de zile de analiză muzicală, mii de discuri parcurse şi incursiune în religie, eu fiind licenţiat în istoria religiilor. Noi punctăm informaţia şi nu cantitatea, realizând totul din pasiune. Nu au întârziat însă să apară şi beneficiile materiale, inaugurând de curând deschiderea a 2 studiouri radiofonice, unul la Iaşi şi celălalt la Bucureşti. Doresc să mulţumesc cu acest prilej sponsorilor şi tuturor celor care m-au sprijinit în realizarea trustului „Zidul", în special echipei mele, oameni care au trecut de graniţa vorbelor la fapte, investind timp, pasiune şi sentimente în ceea ce întreprind, ca şi mine.
George ROCA: Cum v-aţi repartizat sarcinile de muncă în redacţie?
Cristian BODNĂRESCU: Delia Palade, psihologul redacţiei, susţine o rubrică bilunară, denumită „Zidul psihologic". Eu îmi aduc aportul prin rubricile şi emisiunile „Spiritualitate românească" şi „Eroii rock-ului", pe lângă administrarea portalului şi marketing. La radio, pe lângă emisiunile sus-amintite, Livia Popescu vă invită în fiecare seară de duminică să-i fiţi alături la emisiunea „Zidurile spiritualităţii". Doamna Fabiola Colţ susţine în fiecare zi de marţi de la 20 la 22 emisiunea de muzică simfonică ,,Zidurile simfonice'', care este una din cele 3 emisiuni romaneşti de acest gen. După cum am mai amintit atât ziarul cât şi radioul au un medic care ne oferă sfaturi în domeniul medicinii naturiste.
George ROCA: V-aş ruga să faceţi cunoscute adresele de web unde se pot accesa radioul şi ziarul „Zidul".
Cristian BODNĂRESCU: În momentul de faţă vă pot oferi patru adrese care fac legatura cu trustul „Zidul":
www.radiozidul.ro
www.ziarulzidul.ro
www.cristianbodnarescu.blogspot.com
www.aikidotenshi.blogspot.com
Vă invit pe toţi să gustaţi din picătura săptămânală de sănătate spirituală şi rock urmărind proiectele trustului „Zidul" şi implicându-vă efectiv în funcţionarea acestuia!
George ROCA: Vă mulţumesc, să citim şi... să auzim de bine depre „Zidul" dumneavoastră!
Articol semnat George ROCA
Bună ziua,
Suntem încântaţi să vă anunţăm relansarea trustului „Zidul". Dacă sunteţi interesaţi de: cultură, rock, spiritualitate, psihologie sau medicină naturistă vă invităm să accesaţi site-urile noastre: Ziarul „Zidul" (www.ziarulzidul.ro) şi Radio „Zidul" ( www.radiozidul.ro). Dacă doriţi să vă abonaţi la newsletter-ul nostru faceţi clic pe „subscribe" şi creaţi un cont atât la Ziarul „Zidul" cât şi la Radio „Zidul" (ambele în partea dreaptă a paginii de web). ID-ul de Yahoo Messenger este „radiozidul". Vă mulţumim şi vă aşteptăm alături de noi în anii ce vor urma.
Toata consideratia,
Echipa Zidul
Am accesat adresele de web recomandate de Echipa „Zidul" şi am aflat foarte multe lucruri interesante. Apoi l-am contactat pe domnul Cristian Bodnărescu, l-am felicitat pentru proiectul „Zidul" şi i-am cerut un interviu. Mi-a răspuns la întrebări cu eleganţă şi promptitudine:
George ROCA: Domnule Bodnărescu, cine sunteţi dumeavoastră şi ce reprezintă trustul „Zidul"? Cine face parte din echipa redacţională?
Cristian BODNĂRESCU: Echipa trustului „Zidul" se prezintă în următoarea componenţă: Delia Palade, psihologul redacţiei, redactorii Livia Popescu, editorul cultural Adina Gabriela Mustaţa, editorul artistic Cristina Lauric, corespondentul literar Silvia Katz Ianasi şi editorul corector al ziarului, Fabiola Colţ. Eu, Cristian Bodnărescu, sunt redactorul şef şi fondatorul trustului „Zidul". Echipa mai are un medic de gardă. Suntem o echipă a cărei membri au mai cochetat cu radioul, având o pasiune pentru aşa ceva. Spre exemplu, doamna Livia Popescu a fost reporter la postul „Radio Vacanţa Copiilor" şi eu realizator de emisiuni în cadrul Radiodifuziunii Române. Tot ceea ce facem este din pasiune pentru cultură şi românism.
George ROCA: De ce „Zidul"?
Cristian BODNĂRESCU: La asta m-am gândit acum un an, când lua fiinţă ziarul „Zidul". Ideea metaforică de „zid" are conotaţie bipolară pentru mine. Analizând „zidul" dintr-o parte, el poate simboliza tot ce s-a adunat negativ în societatea românească de tip postcomunist. Democraţia prost înţeleasă şi aplicată, ignoranţa maselor, promovarea subculturii şi a mediocrităţii... reprezintă un zid care trebuie dărâmat pentru a putea întrezări lumina pală a adevărului, a cunoaşterii, a valorii şi a ceea ce este frumos, pentru noi. Gândindu-ne la cealaltă perspectivă, putem zări zidirea şi consolidarea unui zid a culturii şi spiritualităţii româneşti, o arhitectură care să ne ocrotească de furia spălării creierului.
George ROCA: Obiective?
Cristian BODNĂRESCU: Obiectivul principal este promovarea culturii şi a spiritualităţii prin mai multe metode. Psihologul redacţiei, doamna Delia Palade ne bucură cu o analiză bilunară asupra psihicului uman, doamna Livia Popescu ne uimeşte prin analize asupra spiritualităţii, a energiilor din Univers, a scopului nostru existenţial. Livia Popescu subliniază simbioza trup-suflet, ea fiind practicant avansat de arte marţiale. Doamna Adina Gabriela Mustaţa ne asigura rubrica de analiză şi critică literară săptămânal, iar doamna Silvia Katz îmi trimite texte literare săptămânal, în preimera pentru ziarul Zidul. Eu, Cristian Bodnărescu vă invit în fiecare miercuri şi joi seară la o incursiune în istoria rock-ului şi a spiritualităţii româneşti, invocând momentele de glorie dar şi cele omniprezente care ne definesc ca şi neam. Vom avea talk show-uri cu diferite personalităţi, doar pentru Radio „Zidul". Obiectivul nostru este de a unifica românii din toate colţurile lumii şi de a-i îndemna la a-şi aduce aportul, fiecare zidind câte o cărămidă pentru cultura românească.
George ROCA: Vorbiţi-mi despre istoricul trustului „Zidul".
Cristian BODNĂRESCU: Am fondat ziarul cu acelaşi nume în noiembrie 2009, însă rubricile care au figurat au o istorie mai veche. Rubrica şi emisiunea „Eroii rock-ului" a fost fondată în anul 2002, iar „Spiritualitate românească" în 2003, integrându-le pe amândouă şi în grila Radiodifuziunii Române. În preajma trecerii dintre ani, 2003-2004 am obţinut un premiu naţional al presei după publicarea articolului „CARGO - şi focul se aprinde", împreună cu echipa. Am analizat trupa din perspectivă muzicală, societal şi cultural, axându-mă pe rolul ei la Revoluţia din 1989. O analiză axată pe fenomenul rock, societate şi religie mai este gravată şi în articolul „Rock-ul şi religia". Chiar dacă este un articol de dimensiuni medii, de presă, pentru relaizarea lui au fost necesari mulţi ani de zile de analiză muzicală, mii de discuri parcurse şi incursiune în religie, eu fiind licenţiat în istoria religiilor. Noi punctăm informaţia şi nu cantitatea, realizând totul din pasiune. Nu au întârziat însă să apară şi beneficiile materiale, inaugurând de curând deschiderea a 2 studiouri radiofonice, unul la Iaşi şi celălalt la Bucureşti. Doresc să mulţumesc cu acest prilej sponsorilor şi tuturor celor care m-au sprijinit în realizarea trustului „Zidul", în special echipei mele, oameni care au trecut de graniţa vorbelor la fapte, investind timp, pasiune şi sentimente în ceea ce întreprind, ca şi mine.
George ROCA: Cum v-aţi repartizat sarcinile de muncă în redacţie?
Cristian BODNĂRESCU: Delia Palade, psihologul redacţiei, susţine o rubrică bilunară, denumită „Zidul psihologic". Eu îmi aduc aportul prin rubricile şi emisiunile „Spiritualitate românească" şi „Eroii rock-ului", pe lângă administrarea portalului şi marketing. La radio, pe lângă emisiunile sus-amintite, Livia Popescu vă invită în fiecare seară de duminică să-i fiţi alături la emisiunea „Zidurile spiritualităţii". Doamna Fabiola Colţ susţine în fiecare zi de marţi de la 20 la 22 emisiunea de muzică simfonică ,,Zidurile simfonice'', care este una din cele 3 emisiuni romaneşti de acest gen. După cum am mai amintit atât ziarul cât şi radioul au un medic care ne oferă sfaturi în domeniul medicinii naturiste.
George ROCA: V-aş ruga să faceţi cunoscute adresele de web unde se pot accesa radioul şi ziarul „Zidul".
Cristian BODNĂRESCU: În momentul de faţă vă pot oferi patru adrese care fac legatura cu trustul „Zidul":
www.radiozidul.ro
www.ziarulzidul.ro
www.cristianbodnarescu.blogspot.com
www.aikidotenshi.blogspot.com
Vă invit pe toţi să gustaţi din picătura săptămânală de sănătate spirituală şi rock urmărind proiectele trustului „Zidul" şi implicându-vă efectiv în funcţionarea acestuia!
George ROCA: Vă mulţumesc, să citim şi... să auzim de bine depre „Zidul" dumneavoastră!
Articol semnat George ROCA
Subscribe to:
Posts (Atom)