Thursday, March 3, 2011

Frica

Frica este unul dintre sentimentele primordiale ale existentei noastre. Pe langa iubire care reprezinta implinirea toatala si fericirea supreama, Frica este „parintele” tuturor sentimentelor pe care nu le agreeiem. Am cautat formularea asta pentru a nu inseamana ca e este buna sau rea, am vrut doar sa ii dau conotatia si intelesul pe care i-l atribuim noi, oamenii. Evident si frica are partile ei bune ca orice lucuru de pe acest pamanat. Si nu uitiati curajul nu explude existenta fricii.
Una ditre fricile cele mai persistente de care doresc sa va vorbesc este frica de pierdere. Am numit-o asa pentru in primul rand avem senzatia ca nu suntem suficienti noi insine pentru a putea sa facem tot ce ne dorim. Si anume avem nevoie de prieteni, iubiti, pariniti ,colegi, cunoscuti si asa mai departe pentru a nu fi singuri, dar de fapt niciodata nu suntem singuri pentru ca ne avem in primul rand pe noi.
Noi insine, in afara faptului ca suntem propia uneata, pe care ar trebuie sa o perfectionam pentru a putea sa fim din ce in ce mai buni, ( in ce sens dorim sa privim acest termen de „bun” )suntem si cei mai dulci si calzi priteni de care am putea avea parte. Acum nimeni nu spune ca nu tb sa avem prieteni alaturi, cum spunteam pledez pentru echilibru. „
Your Treasure House is in yourself, it contains all you need
”. Hui Hai
Atunci cand nu mai avem pe altcineva in jur, si accentuez faptul ca nu am zis ca suntem singuri, ci pur si simplu suntem noi cu noi insine, cred ca este momentul cel mai bun de a comunica cu propia fiinta si de a afla mai multe despre noi, despre lucurile care ne supara si mai ales despre frica de a fi singur. Proababil ca in acele momente o sa intelegem cel mai bine cat trebuie sa fim de fericiti si cum sa ne gasim echilibrul in noi insine si apoi toata lumea noastra se va balansa coplet, de la sine. Lucurile nu vor mai fi bune sau rele , vor venisi vor pleca asa cum trebuie facandu-ne mai fericiti si mult mai impliniti.
If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are
. Zen Proverb
E ca si cum te-ai arunca intr-o prapastie imbratisand goloul si bucurandu-te de acea pace pentru ca el Universul te va imbratisa la randul lui si ti va oferi linistea de care ai nevoie. (este o metafora, sa nu incercati asa ceva acasa). Asta este cea mai protrivita metafora pe care am gasit-o pentru a evidentia lumea in care traim, in care nimic nu este sigur. Insa avem cu siguranta o certitudine daca avem incredere in umivers totul o sa se rezolve intr-un mod care ne este benefic fie ca percepem acest lucuru sau nu imediat, insa pe termen lung cu siguranta o sa ne dam seama ca a fost cel mai bun lucuru pt noi.
“All that we are is the result of what we have thought. The mind is everything. What we think we become.”
Buddha

No comments: